Nyheter

 

 

Augusti 2014 Coral har under sommaren uppdaterat några av sina produkter.

GRINDEX DF är uppföljaren till GRINDEX som är ett sugfilter speciellt framtaget för all torr slipning etc.. där även risken finns att gnistor far med luftflödet till filtret. Den nya versionen klarar större luftmängder med lägre motoreffekt.

Poliwood DF är uppföljaren till Polival dom är en arbetsbänk med inbyggd fläkt och filter. Arbetsbänkarna har även möjlighet att koppla till sugväggar för att den som arbetar vid dem ska ha bästa möjliga arbetsmiljö fri från damm och lukter.

CleangUp är uppföljaren till Cleaning NOSMOKE. Ett portabelt utsug med filter för rök och lättare slipdamm.Med en effekt på bara  1,1kW kan den suga hela 1400m³/h.

 

 

Oktober 2013 Ductmaster - Nuaires serie färdigisolerade kanaler.

En snabb och effektiv lösning för luftkanaler i kalla utrymmen, denna nya innovativa produkt tillgodoser en komplett lösning.

Till skillnad från andra isolerade kanalsystem som monteras runt PVC rör, är Nuaires Ductmaster ett komplett isolerat kanalsystem, vilket ger kostnadseffektiv och snabb installation.

Juni 2013 Continental Industrie global meeting

Alla representanter för Continental Industrie samlades vid fabriken för att byta erfarenheter och se de nya produkterna och Continentals nya produktionslokal.

Nytt för i år är förstås våra nya Singel stage Turbo Compressors. Men även ett monteringsfärdigt fläkthus med upphängning för filter, ljuddämpare och andra tillbehör. Inbyggda lyftanordningar för installation och underhåll av blåsmaskiner och motorer. Video Continental Structure

April 2013 SLIMAIRE Toalettfläkt.

Exceptionellt tyst, högpresterande fläkt för ventilation av individuella rum. Kompakt serie   tvåhastighets fläktar för kontinuerlig garanterad ventilation. Enkel att installera och har exceptionellt lågt ljud och underhåll.

April 2013 MRXBOX95

NUAIRE har lanserat en ny serier ventilationsaggregat för mindre och medelstora bostäder. MRXBOX95 har upp till 95% värmeåtervinning.

Luftflöde på upp till 93l/s eller 190m³/h. Friblåsande. Med mycket låga ljudnivåer och låg effektförbrukning har detta aggregat framtiden för sig.

 

April 2013 LIGNA Hannover

Coral ställer ut på mässan i Hannover där visas några kompletta fungerande AIRCOM/L som nu finns till salu till starkt rabatterade priser. Obs några modeller är redan sålda före mässan.

Februari 2013 DEPURECO

Coral har breddat sitt sortiment genom förvärv av

DEPURECO INDUSTRIAL VACUUMS.

DEPURECO tillverkar industridammsugare, centraldammsugare, filter för skärvätskor/ oljor.  De tillverkar även små sugapparater som monteras direkt i produktionsmaskiner. Ingvar Ingrids AB kommer att erbjuda sina kunder bra introduktionsrabatter.

Februari 2013 AIRCOM-LS

Ingvar Ingrids AB är stolta att presentera en av Coral S.p.A senaste skapelser.

AIRCOM-LS

En vidareutveckling av AIRCOM-L där man även tillfört en silo och utmatning.

AIRCOM-LS är ett tryckluftrensat slangfilter med inbyggda högeffektiva sugfläktar siloförvaring och utmatningssystem. AIRCOM-LS finns i flera storlekar med kapaciteter till 26880m³/h.
De högeffektiva fläktarna än inbyggda och ljudisolerade.
Hela enheten är optimerad för låg energiförbrukning och lång livslängd.
Filter/fläktdelen kommer färdigmonterad. Finns givetvis även i ATEX utförande.

Filtret monteras lätt på en dag.

Tre storlekar med 112m², 140m²  och 168m² filteryta.

Som tillval finns luftkvalitetsgivare Tribo-Check som möjliggör att skicka tillbaka den filtrerade varma luften till lokalen. Coral har ven en egen brikettmaskin som monteras direkt under rotorslussen.

se mer på vår hemsida

http://www.ingrids.se/html/Agenturer/Coral/Produkter/Industriprodukter/AIRCOM-L.pdf

September 2012 IPERJET DF9 MAX.

Coral har utökat sin familj av filter för svetsrök med en större modell av IPERJET.  Nya DF9 MAX filter är utrustat med horisontella filterpatroner, gjorda för utsug och filtrering av svetsrök, fint och grovt damm och små mängder spån, damm/rök från laser och plasmaskärmaskiner. Det är en filterenhet att installera inne i arbetslokalen. Beroende på användning kan den filtrerade luften återcirkuleras eller värmeväxlas ut ur lokalen. Enheten består av en föravskiljare där det mesta dammet sorteras ut och faller ner i uppsamlingsbehållaren. Därefter forsätter luften igenom en labyrint till de högeffektiva filterpatronerna där resterande damm avskiljs. Ovanpå filterenheten sitter en ljuddämpad högeffektiv fläkt som ger bästa sugkapacitet och låg ljudnivå.

Läs mer i broschyren.

September 2012 Continental Industrie kommer att ställa ut på MINE EXPO International 2012 i Las Vegas USA 24-26 September. Visit us at Booth #24209. Har ni vägarna förbi så titta in.

September 2010 Större, bättre och snabbare centrifugalfläkt.

I dagarna har Continental Industrie lanserat sin sedan länge efterlängtade modell 700 flerstegsfläkt.
Den klarar att ge högre tyck, större volym och bättre verkningsgrad än den tidigare största modell 600.
Tryck upp till 1,4 Bar, vakuum ned till 0,6 Bar. Volymer upp till 60000m³/h
är nu möjligt. Läs mer

Ny vakuumteknik kan spara 114-228 Miljoner kWh åt svensk pappersindustri.

Lösningen finns nu att avsevärt minska elenergianvändningen i pappersbruk och den heter flerstegs-centrifugalfläkt. Moderna flerstegsfläktar ger vakuum ned till 50kPa (500mBar) med hög verkningsgrad.  Läs mer

Augusti 2010 Punktutsug

Med start i Augusti 2010 har vi en kampanj på punktutsugsarmar för svetsning. Modellerna som omfattas är Universal NOSMOKE och Evolution NOSMOKE med 3 eller 4m armar och diameter 150mm. Läs mer.

Juli 2010 Intressant om branchen

Vi hade besök av Coral. De berättade att Sverige och Finland är att betrakta som U-länder vad gäller arbetsmiljön inom industrin. I övriga Europa går man benhårt efter reglerna för ATEX och andra lagar. Här frågar man alltid efter billigaste möjliga lösning, även om det ligger utanför lagen. läs mer.

Mars 2009 Utsugsarmar

Coral tillverkar lätta och smidiga utsugsarmar som passar bra för både Lödrök och för andra ångor som nagellack.

http://www.ingrids.se/Coral/pdf/Utsugsarmar.html

November 2008 BIOGAS

Ingvar Ingrids AB introducerar en ny serie högeffektiva biogasfläktar på den Skandinaviska marknaden. Fläktarna är ATEX certifierade med volymer från 100 till 45000m³/h.

http://www.ingrids.se/html/Biogas/biogas.html

November 2008 NUAIRE Product range map.

NUAIRE har lagt till en sida som visar hela deras sortiment. Denna gör det lättare att hitta rätt produkt.

http://www.nuaire.co.uk/pmap

Motsvarande lista kommer på vår hemsida snart

 

April 2008 Drimaster 2000

Drimaster 2000 är en ledande, lågenergiventilationsenhet. Kan användas för bekämpning av radon. Ventilerar ett helt hus med minimal energianvändning och smart energiåtervinning. Sommartid tar filtret bort pollen. Vintertid ska enheten endast användas tillsammans med vårt nyutvecklade värmeåtervinningsaggregat.

September 2007 Ecosmart Destratifer är en ny revolutionerande enhet för ökad luftrotation. Genom att minska temperaturskillnaden mellan tak och golv kan upp till 20% av uppvärmningskostnaden kapas.

Ecosmart jämförelse .pdf fil 150 kb

Ecosmart broschyr .pdf fil 419 kb

 

Ingvar Ingrids AB introducerar Calory på den svenska marknanden. En varmluftspanna för förbränning av trärester och spån.

Mer kommer snart.

Copyright © 2013 · Jan Ingrids- All Rights Reserved